Gå direkt till sidans textinnehåll
Förstora texten Förminska texten

Startsida / Pressmeddelanden och tal / Pressmeddelanden / Finansministeriets organisation förnyas

Finansministeriets organisation förnyas

10.11.2011  |  Pressmeddelande 135/2011

Funktionerna och resurserna från finansministeriets avdelning för utvecklandet av förvaltningen omplaceras för att förstärka främst kommunavdelningen och personalavdelningen. Kommunavdelningens namn ändras till kommun- och regionförvaltningsavdelningen och personalavdelningens namn till personal- och förvaltningspolitiska avdelningen. Statsrådet godkände förordningsändringen idag den 10 november 2011. Ändringarna avses träda i kraft den 1 december 2012.

Prioriteringarna i regeringsprogrammet kräver att finansministeriet omorganiserar sina resurser. Regeringen har bland annat inlett en omfattande kommunreform som ska utgöra grunden för totalrevisionen av kommunallagen samt reformeringen av statsandelssystemet. Denna utmaning ska mötas med en kommun- och regionförvaltningsavdelning som allokerats ännu kraftigare resurser. Den utvidgade personal- och förvaltningspolitiska avdelningen kommer att framhäva lednings- och personalutvecklingsaspekten inom statsförvaltningen.
- Vi svarar mot regeringsprogrammets målsättningar genom att reformera organisationen och koncentrera kompetensen, säger förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen. 

Ministeriet inledde i början av oktober ett samarbetsförfarande som gäller det eventuella upplösandet av avdelningen för utvecklandet av förvaltningen (HKO) samt omfördelningen av funktioner och resurser till andra avdelningar vid ministeriet. Alla som arbetat vid HKO har genomgått en personlig förändringsdiskussion.

Ytterligare information: Förvaltnings- och utvecklingsdirektör Päivi Nerg, tfn 09 160 33130

Språkversionerna

Utskriftsversion

Skicka länk
X
 

Med skicka vm.fi-länk -funktionen kan du bokmärka ditt viktigaste vm.fi-innehåll i webbläsaren, eller dela ut innehåll till dina nätverk inom de vanligaste samfundstjänsterna. Dessa tjänster är i allmänhet avgiftsfria men de kräver registrering.

Information om nättjänsten

Finansministeriet PB 28 00023 STATSRÅDET Tel. 0295 16001 E-mail: valtiovarainministerio@vm.fi