Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Julkisen hallinnon ICT

Julkisen hallinnon ICT

Valtiovarainministeriö ohjaa tietohallinnon kehitystä sekä valtion- että kuntahallinnossa. Keskitetyllä ohjauksella tavoitellaan säästöjä tietohallintomenoissa ja samanaikaisesti tavoitellaan sitä, että tietohallinto palvelisi paremmin hallinnon ydintehtävien toteutusta. Tähän päästään keskittämällä voimavaroja perustietotekniikan ylläpidosta hallinnon toiminnan kannalta keskeisten järjestelmien kehittämiseen.

Palvelutuotannon tehokkuutta tuetaan erityisesti keskitettyjen ICT-palvelujen avulla. Tietohallinnon ohjauksessa tukeudutaan yhteinäiseen arkkitehtuuriin. Yhteiset ICT-palvelut, kuten tunnistuspalvelu ja asiointitili tuovat viranomaisille selviä taloudellisia säästöjä ja edesauttavat varsinaisen asiakaspalvelujen kehittämistä. Perustietovarantojen aiempaa perempi hyödyntäminen ja tietojen yhteiskäytön lisääminen mahdollistavat julkisten palvelujen hoitamiseen entistä tuottavammalla tavalla.

***

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori aloitti toimintansa 1.3.2014. Palvelukeskus tuottaa ja kehittää yhteisiä perustietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluja sekä sähköisen asioinnin ja hallinnon tukipalveluja. Valtori toimii JulkICT-toiminnon ohjauksessa.

Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

  • Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelustrategian julkistustilaisuudessa ma 28.4.2014 klo 13-15 (VM:n kokoustiloissa, Mariankatu 9, nh. Paja) esitellään strategian keskeisimmät kohdat ja kerrotaan alustava suunnitelma strategian toteuttamisesta. Tilaisuuteen kutsutaan valtiohallinnon edustajien lisäksi Huoltovarmuuskeskuksen ICT-poolitoimikunnan jäsenet ja alan yrityksiä, joita on kuultu strategian tekemisen yhteydessä. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja vastauksille. Ilmoittautumiset viim. 25.4. klo 15 osoitteeseen: yrjo.benson(at)vm.fi
  • VAHTIn tekninen jaosto järjestää Tietoturvallisuus ja jatkuvuuden hallinnan vaatimukset ICT-hankinnoissa -seminaarin ma 12.5.2104 klo 12.15-16.15 valtiovarainministeriön kokoustiloissa, Mariankatu 9. Ohjelmasta lisätietoa lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautumiset oheisella ilmoittautumislomakkeella viim. 7.5.
  • Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuuden johtoryhmä järjestää VAHTIn kuntaseminaarin ma 9.6.2014 klo 13-16.30 VM:n kokoustiloissa. Tilaisuus on tarkoitettu kuntien hallinto-, tietohallinto- ja tietoturvajohdolle sekä tietoturvasta vastaaville. Seminaarin tavoitteena on tehdä tunnetuksi VAHTIn toimintaa ja tukea kuntien tietoturvatyötä. Lisätietoja tilaisuudesta lähempanä ajankohtaa.

***

Julkisen hallinnon ICT-toimintaa koskevat ajankohtaiset asiat kootaan ICT-uutiskirjeeseen.

Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman (SADe-ohjelma) ajankohtaisiin aioihin voi tutustua SADe-uutiskirjeessä.

Toimialariippumattomat ICT-tehtävät yhteen kokoavan TORI-hankkeen ajankohtaisiin asioihin voi tutustua TORI-uutiskirjeessä.

Sivu tulostettavassa muodossa

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi