Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Julkisen hallinnon ICT / Ratkaisuja kuntien tarpeisiin

Ratkaisuja kuntien tarpeisiin

JulkICT-toiminto kehittää kuntien kanssa yhteentoimivia, asiakaslähtöisiä ja tuloksellisuutta lisääviä ratkaisuja, jotka hyödyntävät tieto- ja viestintätekniikkaa. Mukana kehitystyössä on myös Suomen Kuntaliitto.

Uusien ratkaisujen ja palveluiden avulla kunnat voivat muun muassa

  • lisätä sähköisiä palveluita kuntalaisille ja yrityksille
  • helpottaa ja monipuolistaa kuntalaisille ja yrityksille tarjottavia asiointikanavia
  • tehostaa palveluprosessejaan sekä tieto- ja IT-johtamistaan.

Ratkaisut perustuvat kuntien tarpeisiin, ja niitä on ideoitu kuntien edustajista koostuvassa verkostossa. Kehitystyötä on tehty vuodesta 2006 alkaen eri puolella Suomea. Projektien tuotoksista voi lukea lisää osoitteessa wiki.julkict.fi.

Toimintaa tukee Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma, SADe (www.vm.fi/sade). Kansalaisten ja yritysten palveluille luodaan yhtenäiset asiakasrajapinnat eri tahojen tuottamiin julkisiin palveluihin. SADe-ohjelman tavoitteena on kehittää myös koko julkisen hallinnon tietojärjestelmien yhteentoimivuutta.

Tavoitteet ja asiakkaat

Toiminnan tavoitteena on tukea kuntasektorin palvelutuotannon tuottavuuden parantamista, asiakaslähtöisten ja organisaatiorajat ylittävien palveluprosessien kehittämistä. Toiminnan painopiste on kuntien palvelutoiminnassa, jonka kehittämistä ja uudistamista pyritään edistämään tieto- ja viestintätekniikan avulla. Tavoitteena olevalla kuntien tietohallinnon yhteistyön tiivistämisellä on tarkoitus parantaa palvelutoiminnan ja IT:n yhteentoimivuutta sekä vahvistaa IT-toiminnan kokonaishallintaa.

Asiakkaita ovat kunnan toiminnasta vastaava johto ja muut varsinaisen palvelutoiminnan järjestämisestä ja toteuttamisesta vastaavat päätöksentekijät ja palvelutuotannon toteuttajat. Tietohallintojohto ja tietotekniikan palvelujen tuotanto-organisaatiot ovat niin ikään keskeisiä hyötyjiä.

Yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä ovat palveluiden kehittäjät ja toteuttajat, jotka vastaavat kuntien, kuntayhtymien, yhteistoiminta-alueiden ja kunnallisten yritysten palvelu- ja kehittämistoiminnasta. Lisäksi nämä tahot vastaavat IT-toiminnasta ja sähköisten toimintatapojen kehittämisestä. Yhteistyökumppaneita ovat myös IT-alan toimijat yksityisellä ja kolmannella sektorilla.

Sivu tulostettavassa muodossa

Lisätietoa

Yhteystiedot

Neuvotteleva virkamies
Heikki Talkkari
puh. 02955 30096
etunimi.sukunimi@vm.fi

Kysy tai kommentoi

Voit lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Lähetä myös sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että vastaamme kysymykseesi tai kommenttiisi.

(* pakollinen kenttä)

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi