Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Valtio työnantajana / Virka- ja työehdot / Matkakorvaukset

Matkakorvaukset

Matkakustannuksina pidetään niitä ylimääräisiä menoja, joita asianomaisella on ollut virkamatkan johdosta. Työnantaja maksaa virkamatkasta matkakustannusten korvaamisesta tehtyjen sopimusmääräysten mukaisesti mm. matkustamiskustannusten korvausta, päivärahaa, ateriakorvausta, majoittumis- tai hotellikorvausta ja yömatkarahaa sekä oppikurssien ajalta kurssipäivärahaa. Lisäksi maksetaan eräitä erilliskorvauksia.

Valtion virkamiesten ja työntekijöiden matkakustannusten korvaamisesta sovitaan vuosittain erillisissä virka- ja työehtosopimuksissa. Vuosittain julkaistavasta valtion matkustussäännöstä löytyvät sopimusten lisäksi myös valtiovarainministeriön soveltamismääräykset ja ohjeet.

Matkakustannusten korvausperusteita sovelletaan myös yleisemmin Suomen työmarkkinoilla. Verohallinnon verottomia kulukorvauksia koskevat päätökset noudattavat pääosin valtion matkustussäännön määräyksiä.

Päivärahat ja hotellikorvaukset

Päivärahojen ja hotellikorvausten enimmäismäärien määrittäminen perustuu pohjoismaisena yhteistyönä hankittuun hintatietoon. Korvausten määrittämisessä otetaan huomioon myös ostovoiman tasapuolisuus eri maissa eli päivärahan tulisi riittää samojen palvelujen hankintaan maasta riippumatta.

Kilometrikorvaukset

Valtion virkamiehen tai työntekijän omalla tai hallitsemallaan kulkuneuvolla tekemästä virkamatkasta maksetaan vuosittain tehtävän sopimuksen mukaisesti korvausta matkakilometrien perusteella.

Sivu tulostettavassa muodossa

Lisätietoa

Lisätietoja

Valtion kotimaan ja ulkomaan sopimushotellit, kotimaan kokoushotellit, reittilentosopimus, laiva-, juna- ja taksisopimukset sekä matkatoimistosopimukset löytyvät Hansel Oy:n sivuilta. Hansel Oy

Yhteystiedot

Neuvotteleva virkamies
Joanna Autiovuori (virkavapaalla 1.8.2014-31.7.2015)
puh. 0295 5 30268
etunimi.sukunimi@vm.fi

Neuvotteleva virkamies
Lauri Liusvaara
puh. 0295 5 30126
etunimi.sukunimi@vm.fi

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi