Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Hankkeet / Avoin hallinto

Avoin hallinto

Valtiovarainministeriö tekee työtä julkisen hallinnon toiminnan ja tiedon avaamiseksi yhdessä ministeriöiden, virastojen ja kuntien kanssa.  Hallinnon toiminnan ja tiedon avaamisella varmistetaan kansalaisen ja kansalaisjärjestöjen mahdollisuus osallistua yhteiskunnan kehittämiseen ja torjutaan korruptiota.

***

Mallipohjainen päätöksenteko -seminaari ti 13.5.2014 Pajassa

Tervetuloa Mallipohjaisen päätöksenteon seminaariin tiistaina 13.5. 2014 klo 13-17 valtiovarainministeriön Pajaan (Mariankatu 9).

Avoimen hallinnon ohjelmassa järjestämme sarjan seminaareja, joissa tutustutaan suunnittelussa, ennakoinnissa ja päätöksenteossa käytettyihin laskentamalleihin ja informaatiovisualisointeihin.

S
eminaarisarjan II osassa käsitellään rakennetun ympäristön sekä liikenne- ja ekopolitiikan vaikutusarviointiin ja suunnitteluun liittyviä malleja.
Tarjoamme osallistujille mielenkiintoisen mahdollisuuden
• ymmärtää millaisilla malleilla päätöksentekoa ohjataan
• nähdä kuinka tutkimustietoa voidaan käytännössä tuoda vuorovaikutteiseksi ja informatiiviseksi osaksi kaikkea päätöksentekoa ja suunnittelua
• kokeilla itse uusia työvälineitä ja saada vinkkejä uusista työtavoista, jotka mahdollistavat kokonaiskuvan saamisen osaoptimoinnin sijaan.

Tilaisuuden puhujat

Ilmoittautumiset osoitteeseen avoinhallinto@vm.fi 8.5. mennessä.

***

Parempi Hietsu -osallisuustyöpaja
maanantaina 16.6. kello 12-16
Helsingissä, Mariankatu 9, valtiovarainministeriö

 

Älä mene Hietsuun! Tule valtiovarainministeriöön 16.6.

Jäätelöbaarin katveessa rakennamme yhdessä uutta avoimen hallinnon toimintasuunnitelmaa niin, että lasten ja nuorten osallisuus singahtaa sen kärjeksi. Keskitymme siihen, miten nuorten osallisuus huomioidaan ennen kaikkea ministeriöissä. Kuullaanko nuorten ääntä esimerkiksi lakien valmistelussa?

Samalla sorvaamme uutta nuorisolakia iskien taltat osallisuuden ytimeen.

Tilaisuuteen kutsutaan mukaan nuoria, nuorisojärjestöjen ja -ryhmien edustajia, ministeriöiden, kuntien ja virastojen nuorten osallisuuden parissa johdossa tai valmistelussa työskenteleviä, nuorisotutkijoita, ja kuntien nuorisotyöntekijöitä. Paikkoja on 80 ensimmäiselle, mutta etusija on 12-18 -vuotiailla nuorilla.

Laita 16.6. jo nyt kalenteriin. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohje julkaistaan huhtikuussa osoitteessa  www.avoinhallinto.fi. Ennakkoilmoittautua voi jo nyt osoitteeseen avoinhallinto@vm.fi  Kerro meille ilmoittaudutko nuorena vai nuorten kanssa työskentelevänä.

Älä mene Hietsuun -tapahtumamainos

Jaa kutsua kavereille facebookissa. 

***

Yhdessä yli esteiden – ilmoita avoimuuden esteestä -kampanja

Avoimen hallinnon kampanja Yhdessä yli esteiden – ilmoita avoimuuden esteestä avattiin Tampereella järjestetyssä tilaisuudessa 15.10.2013.

Kampanjan aikana kansalaisilta kerätään ilmoituksia avoimuuden esteistä, jotta esteet voitaisiin poistaa. Kampanjassa tunnistetaan ja puretaan hallinnon nykyisten toimintatapojen ja lainsäädännön aiheuttamia avoimuuden esteitä.

Kansalaiset voivat ilmoittaa avoimuuden esteestä osoitteeseen avoinhallinto(at)vm.fi

Kampanja päättyy 31.5.2014

 

***

Avoimen hallinnon toimintasuunnitelman toimeenpanotaulukko 

Avoimen hallinnon toimintasuunnitelman toimeenpanotaulukossa on tiedot siitä, miten Suomen Avoimen hallinnon toimintasuunnitelman sitoumuksia ollaan toteuttamassa.

Toimeenpanotaulukko (https://docs.google.com)

***

Lisää tilaisuuksien materiaaleja Materiaaleja ja taustaa -sivulla

Seminaarien materiaalit

Sivu tulostettavassa muodossa

logo

Lisätietoa

Yhteystiedot

Hankkeen puheenjohtaja
finanssineuvos
Katju Holkeri
puh. 02955 30087

Hankkeen sihteeri
neuvotteleva virkamies
Johanna Nurmi
puh.  02955 30171

Neuvotteleva virkamies
Arja Terho
puh. 02955 30235

etunimi.sukunimi@vm.fi

 

Kysy tai kommentoi

Voit lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Lähetä myös sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että vastaamme kysymykseesi tai kommenttiisi.

(* pakollinen kenttä)


Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi