Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Hankkeet / Toimialariippumattomat ICT-tehtävät (TORI)

Toimialariippumattomat ICT-tehtävät (TORI)

TORI-hankkeen tausta

Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi valtion ICT-palvelukeskusten toimialariippumattomien tehtävien yhteen kokoaminen. Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi 6.3.2012, että valmisteluun otetaan mukaan myös virastojen omat toimialariippumattomat tieto- ja viestintätekniset (ICT) -tehtävät, koska vain näin voidaan saavuttaa tavoiteltu toiminnan tehostuminen ja säästöt. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 26.11.2012 valtiovarainministeriön esitystä valtionhallinnon toimialariippumattomista ICT-peruspalveluista vastaavan palvelukeskuksen perustamisesta. 

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 13.2.2013 valtiovarainministeriön esitystä aloittaa tarvittavat valmistelut toimialariippumattomista ICT-tehtävistä vastaavan, valtiovarainministeriön ohjauksessa toimivan erityisviraston perustamiseksi. TORI-hanke raportoi työstään säännöllisesti talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle. 

TORI-hankkeen tehtävä

Valtionhallinnon toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten (ICT) tehtävien kokoamishankkeen (TORI-hanke) tavoitteena on koota sekä valtion ICT-palvelukeskusten että valtion virastojen toimialariippumattomat tieto- ja viestintätekniset tehtävät yhteen siten, että

  • tehtävien kokoamisesta voidaan selvästi osoittaa koituvan kokonaistaloudellista säästöä valtionhallinnossa
  • palveluiden toimintavarmuus ja palvelukyky turvataan myös siirtymävaiheessa
  • uusi toimialariippumattomia tieto- ja viestintäteknisiä palveluja valtionhallinnolle tuottava palvelukeskus voi aloittaa toimintansa hankkeen valmisteleman suunnitelman mukaisessa aikataulussa
  • muutoksessa noudatetaan valtion hyvää henkilöstöpolitiikkaa sekä valtioneuvoston periaatepäätöstä valtion henkilöstön aseman järjestämisestä organisaation muutostilanteessa ja sen nojalla annettuja ohjeita ja päätöksiä.

Tehtyjen selvitysten mukaan valtion ICT-palvelukeskusten osuus toimialariippumattomista tehtävistä on vain 40 prosenttia. Noin 60 prosenttia toimialariippumattomista tehtävistä tehdään edelleen virastoissa. Valtionhallinnossa perustietotekniikan tehtäviä hoitaa yhteensä noin 1 000 henkilöä. TORI-hankkeen toimikausi on 7.5.2012 - 31.12.2015. 

Ajankohtaista

TORI-hankkeen toimikautta on jatkettu 31.12.2015 asti

Valtion virastojen ja ICT-palvelukeskusten toimialariippumattomien ICT-tehtävien siirrot Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoriin jatkuvat vuoden 2015 loppuun asti. TORI-hankkeen tehtävänä on varmistaa näiden siirtojen toteutuminen. Hankkeen tehtävien loppuunsaattamiseksi sen toimikautta on jatkettu 31.12.2015 asti.

 

***

Lisätietoa TORI-hankkeesta löydät henkilöstö- ja materiaalisivuilta sekä TORI-uutiskirjeistä. 

Sivu tulostettavassa muodossa

Tori

Lisätietoa

Lisää materiaaleja

Yhteystiedot

Hankepäällikkö
Timo  Saastamoinen
puh. 02955 30446

Neuvotteleva virkamies
Tuomo Pigg
puh. 02955 30223

Projektiassistentti
Tiia Jalonen
puh. 02955 30640

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@vm.fi

Kysy tai kommentoi

Voit lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Lähetä myös sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että vastaamme kysymykseesi tai kommenttiisi.

(* pakollinen kenttä)


Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi