Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Julkaisut ja asiakirjat / Julkaisut / Muut julkaisut / Ehdotus valtion kiinteistöstrategiaksi

Ehdotus valtion kiinteistöstrategiaksi

Tiivistelmä

Valtiovarainministeriön 28.11.2008 asettaman hankkeen tehtävänä on ollut vuonna 1998 hyväksyttyjen valtion kiinteistöomistusstrategisten linjausten päivittäminen.

Ehdotetun kiinteistöstrategian on tarkoitus olla työväline valtion kiinteistövarallisuuden omistajaohjauksen yhdenmukaistamiseksi ja valtion konsernitason omistajapolitiikan vahvistamiseksi nykyisestä. Sen avulla on tarkoitus varmistaa valtion kiinteistövarallisuuden hallinta ja hoito tehokkaalla, tuottavalla ja valtion kokonaisedun varmistavalla tavalla myös muuttuneissa ja muuttuvissa olosuhteissa ja tukea näin osaltaan lähivuosina edelleen tiukentuvan valtiontalouden kestävää hoitamista.

Ehdotuksen ytimenä on valtion kiinteistövarallisuuden luokittelu omistajapoliittisesta näkökulmasta kahteen kategoriaan eli strategisiin omistuksiin ja ei-strategisiin omistuksiin. Valtion strategista kiinteistövarallisuutta olisivat sellaiset kiinteistövarallisuuserät, jotka ovat valtion tehtävienhoidon kannalta tai omaisuuden luonteen johdosta välttämättömiä omistaa. Muu valtion kiinteistövarallisuus olisi omistajapoliittiselta luonteeltaan ei-strategista omaisuutta.

Myös valtion kiinteistövarallisuuden keskittämistä jatkettaisiin edelleen, tavoitteena saada omistukset mahdollisimman vähälukuisten valtion toimijoiden hallintaan omaisuuden kokonaisohjauksen parantamiseksi, synergia- ja mittakaavaetujen saavuttamiseksi ja toimintojen tehostamiseksi.

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Dokumentin tiedot

Tyyppi:
Julkaisu

Otsikko:
Ehdotus valtion kiinteistöstrategiaksi

Julkaisusarja ja -numero:
Valtiovarainministeriön julkaisuja 22/2010

Julkaisuvuosi:
2010

Päivämäärä:
07.04.2010

Sivumäärä:
86

ISBN:
978-952-251-072-3

ISSN:
1797-9714

Aihe:
Valtiontalous, Valtiovarainministeriö

Tekijäorganisaatio:
Valtiovarainministeriö

Osasto:
Budjettiosasto

Yhteystiedot:
Ilkka Koponen, puh. 09 160 33018

Pdf-tiedostot

Pdf-muodossa olevien tiedostojen lukemiseen tarvittavan Adobe Acrobat Reader -ohjelman voi ladata ilmaiseksi Adoben sivuilta.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi