Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Julkaisut ja asiakirjat / Julkaisut / Valtionhallinnon tietoturvallisuus / Valtion tietohallinnon Internet-t..

Valtion tietohallinnon Internet-tietoturvallisuusohje

Tiivistelmä

Valtion tietohallinnon Internet-tietoturvallisuusohjeessa käsitellään Internetin tietoturvallisuutta laajasti ja ohjeen suositukset soveltuvat käytettäviksi erilaisissa Internetin käyttötilanteissa. Ohje on kohdistettu valtionhallinnolle, mutta sitä voidaan soveltuvin osin hyödyntää myös muilla sektoreilla ja elinkeinoelämässä. Ohjeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat organisaation tietohallinto- ja tietoturvallisuustehtävissä toimivat. Ohjeen valmistelusta on vastannut valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmä VAHTI. Ohje korvaa VM:n aiemmin antaman Internetin käyttöä ja tietoturvallisuutta koskevan suosituksen (VAHTI 1/1998).

Ohje auttaa Internet-käytön ja Internetissä tarjottavien palveluiden tietoturvallisen toteutuksen ohjauksessa, suunnittelussa, valvonnassa, itse toteutuksessa ja myös näihin liittyvissä hankinnoissa. Ohjeessa keskitytään Internet-verkon ja sen tietoturvallisuuden keskeisiin asioihin.  Ohjeen keskeisen sisällön muodostavat varsinainen Internetin käytön tietoturvallisuuden ohjeistus, Internet-verkon ja sen infrastruktuurin kuvaus sekä näitä lukuja täydentävät liitteet.

Internetin tietoturvallisuutta käsitellään ohjeessa mm. seuraavista näkökulmista: lainsäädännölliset lähtökohdat ja tietoturvapolitiikka, tietoliikenneyhteys Internet-verkkoon, Internetistä saatavien palvelujen käyttö, Internetissä tarjottavat palvelut, Internetin käyttö organisaatioiden väliseen ja sisäiseen tiedonsiirtoon, sähköposti ja muut viestintäsovellukset, henkilökunnan Internet-käytön tietoturva, palvelemien asentaminen, verkonhallinta- ja seuranta sekä Internet-protokollat.

Lisätietoja antaa neuvotteleva virkamies Mikael Kiviniemi, mikael.kiviniemi@vm.fi, (09) 160 33269.

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Dokumentin tiedot

Tyyppi:
Julkaisu

Otsikko:
Valtion tietohallinnon Internet-tietoturvallisuusohje

Julkaisusarja ja -numero:
VAHTI 1/2003

Julkaisuvuosi:
2003

Päivämäärä:
27.06.2003

Sivumäärä:
106

ISBN:
951-804-383-3

ISSN:
4155-2566

Aihe:
Hallinnon kehittäminen

Osasto:
Hallinnon kehittämisosasto

Yhteystiedot:
Lisätiedot: neuvotteleva virkamies Mikael Kiviniemi, (09) 160 33269

Pdf-tiedostot

Pdf-muodossa olevien tiedostojen lukemiseen tarvittavan Adobe Acrobat Reader -ohjelman voi ladata ilmaiseksi Adoben sivuilta.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi