Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Kunnan talous -työryhmän ehdotukset valmistuneet

Kunnan talous -työryhmän ehdotukset valmistuneet

11.04.2012  |  Tiedote 81/2012

Valtiovarainministeriön asettaman kunnan talous -työryhmän kuntalain taloussäännöksiä koskevat ehdotukset ovat valmistuneet.

Työryhmän ehdotukset on tarkoitettu arvioitavaksi kuntalain kokonaisuudistuksen jatkovalmistelussa. Kuitenkin osa työryhmän ehdottamista säännösmuutoksista on katsottu tarpeelliseksi muuttaa jo ennen kuntalain kokonaisuudistusta. Sen vuoksi hallitus esitti 29.3.2012 eduskunnalle, että nykyiseen kuntalakiin lisättäisiin säännökset sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä, toimintakertomusta ja tilinpäätöstä koskevien säännösten täydentämisestä rahoitusta ja tulevaa taloudellista kehitystä koskevilla säännöksillä sekä tilintarkastajan toimikauden määräämisestä valtuuston toimikaudesta riippumattomaksi ajaksi kuitenkin enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

Työryhmä on tarkastellut mm. kunnan tehtävien määrittelyä valtion ja kuntien suhteessa, peruspalveluohjelmamenettelyn kehittämistä, kunnan toimielinten tehtäviä, johtamisjärjestelmää, kunnan talouden tasapainon määrittelyä, valtuuston menokehyksen käyttöönoton mahdollisuutta, takauksien, lainanoton, veroprosenttien sääntelyä, kuntayhtymien rahoitusta, kunnan ohjausmahdollisuuksia kuntayhtymän talouteen ja kuntalaskutusmenettelyä koskevien periaatteiden yhdenmukaistamista sekä kirjanpitolautakunnan kuntajaoston yleisohjeita ja niiden sitovuutta.

Poistomenettelyä koskevia kirjanpitolautakunnan kuntajaoston yleisohjeita on työryhmän työn aikana tarkistettu suosituksella käyttää poistoaikojen alarajoja.

Lisäksi työryhmä on tarkastellut peruspalvelujen valtionosuuslain mukaista erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevien kuntien arviointimenettelyä. Työryhmä ei ole tehnyt jatkovalmisteluun tarkoitettuja asioita koskevia säädösesityksiä.

Kunnan taloussäännösten uudistaminen

Lisätietoja antaa ylitarkastaja Markku Mölläri, puh. 040 568 1492

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi