Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan valtiovarainministereid..

Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan valtiovarainministereiden yhteinen lausunto avusta Islannille

20.11.2008  |  Tiedote 191/2008

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on tänään hyväksynyt rahoituspaketin Islannille. Tämä on ensimmäinen askel Islannin saamiseksi pois sen vakavasta rahoitus- ja taloustilanteesta. Islannin pankkikriisillä on erittäin laajat mittasuhteet ja sillä on vakavat vaikutukset Islannin taloudelle.

IMF:n tukeman ohjelman puitteissa Pohjoismaat - Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska - ovat työskennelleet läheisesti ja yhdessä päättäneet täydentää IMF:n 2,1 miljardin dollarin rahoitusta yhteensä 2,5 miljardin dollarin lainanannolla.

- Painotamme IMF:n ohjelman mukaisesti, että kunnianhimoinen monivuotinen finanssipoliittinen ohjelma auttaa vakauttamaan Islannin talouden ml. valuuttakurssin sekä alentamaan julkista velkaa keskipitkällä aikavälillä. Käsityksemme on, että Islanti on täysin sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä sitoumuksia.

- Olemme työskennelleet intensiivisesti islantilaisten kollegoidemme ja keskuspankkiemme kanssa hoitaaksemme Islannin kriisiä perustuen pääministeriemme 27.10. tekemään päätökseen perustaa Pohjoismainen työryhmä. Me arvostamme myös yhteistyötä EU-maiden kollegoittemme ja IMF:n kanssa prosessin nopeaksi eteenpäinviemiseksi.

- Yhteispohjoismainen työryhmä on ollut hyvin tärkeä mahdollisimman nopean työskentelyn kannalta ja ratkaisun löytämiseksi. On ollut suuri vahvuus, että meillä on ollut selkeä yhteinen näkemys, miten menetellä ja miten parhaiten auttaa Islantia tässä vaikeassa tilanteessa.

- IMF:n ohjelman täytäntöönpano ei tule olemaan helppoa, mutta tarvittavilla toimenpiteillä uskomme, että talouden tasapainottamiselle on olemassa hyvä perusta. Me olemme valmiita auttamaan Islantia jatkuvan Pohjoismaisen yhteistyön hengessä.

Anders Borg, Kristin Halvorsen, Jyrki Katainen ja Lars Lökke Rasmussen

Lisätietoja: Martti Hetemäki, (09) 160 33091

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi