Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Ministeri Kiviniemi: Kuntajohtajien suoraa kansanvaalia ha..

Ministeri Kiviniemi: Kuntajohtajien suoraa kansanvaalia harkittava

16.07.2008  |  Tiedote 115/2008

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja äänestysaktiivisuutta on tuettava.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreen tutkimuksen mukaan kansalaiset haluaisivat valita kunnan- ja kaupunginjohtajat suorilla vaaleilla.

- Kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien ja äänestysaktiivisuuden näkökulmasta tutkimustulokseen kannattaa suhtautua vakavasti. Kuntajohtajien suoraa kansanvaalia selvitetään, mikäli kunnissa sellaista halukkuutta ilmenee, Kiviniemi totesi Kuntaliiton seminaarissa 16.7.2008 Porissa.

- Se, miten äänestysaktiivisuus saadaan nousuun ja kuntalaismielipide paremmin huomioitua, on seuraavan valtuustokauden suuria kysymyksiä. Samaan vyyhtiin liittyy myös luottamushenkilöiden vaikutusmahdollisuuksien ja toimintaedellytysten parantaminen. Luottamushenkilöiden asemaa tulee vahvistaa suhteessa virkamiehiin, jotta vaalit säilyttävät mielekkyytensä ja kansanvalta toteutuu. Kaikkein tärkeintä tämä on kunnan ylintä päätösvaltaa käyttävien valtuustojen kohdalla, hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemi sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Anna-Mari Vimpari p. 040 7227028.

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi