Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemi: Tavoitteeksi yhteis..

Hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemi: Tavoitteeksi yhteispalvelut jokaiseen kuntaan

12.06.2008  |  Tiedote 98/2008

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan yhteispalvelutoimisto tulisi saada tulevaisuudessa jokaiseen kuntaan. Nyt Suomessa on kymmeniä kuntia, joissa ei ole tarjolla valtion paikallishallinnon palveluja lainkaan.

- Jokaiseen kuntaan on saatava vähintään yksi yhteispalvelupiste, josta ovat saatavilla keskeisimmät kunnallisen ja valtion paikallishallinnon asiakaspalvelut. Palvelutasoa voidaan useissa kunnissa jopa nykyisestä parantaa, eli kysymys ei ole vain viivytystaistelusta entisten pitämiseksi, Kiviniemi totesi vastaanottaessaan selvitysmies Timo Kietäväisen raporttia yhteispalvelun kehittämisestä Helsingissä 12.6.2008.

Kiviniemen mukaan valtion ja kuntien palvelujen alueellisen saatavuuden turvaamiseksi tarvitaan yhteispalvelujen merkittävää lisäämistä ja uusien asiakaspalvelumallien kehittämistä. Myös julkisten asiakaspalvelujen järjestämisen koordinaatiota on tehostettava.

- Yhteispalveluja on pyritty eri tavoin vauhdittamaan, mutta riittävästi ei silti tunnu tapahtuvan. Saan jatkuvasti viestiä kunnista, että puuttuu tahtoa ja toimiva, joustavuuden ja kattavuuden mahdollistava asiakaspalvelumalli. Tällaista mallia Kietäväinen on ansiokkaasti työssään etsinyt, Kiviniemi kiitti.

Kiviniemen mukaan avainasemassa yhteispalvelujen ylläpidossa voisivat tulevaisuudessa olla kunnat, joiden tahto on luonnollisesti turvata asukkaidensa palvelut. Toisaalta kunnat ovat myös parhaita luomaan tarvittavan infrastruktuurin valtion asiakaspalveluille koko maassa. Sen takia kannustimia tarvitaan puolin ja toisin.

- Valtion paikallispalveluja tarjoavien tahojen tulee sitoutua omien palvelujensa tarjoamiseen kunnallisessa yhteispalvelussa. Tällä tavalla asiakkaiden palvelut turvataan, vaikka eri hallinnonalojen omien seinien ja virkojen määrä nykyisestä vähenisikin, Kiviniemi sanoi.

- Olisi myös erittäin tärkeää, että eri paikallishallintopalveluista vastaavat valtion viranomaiset suhtautuisivat pidättyväisesti nykyisen palveluverkon supistuksiin ennen kuin yhteispalvelun kehittämisestä asiakas-palvelujen turvaamiseksi on riittävä selvyys, Kiviniemi totesi.

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi