Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Aluehallinnon uudistamista valmistelemaan kaksitoista työr..

Aluehallinnon uudistamista valmistelemaan kaksitoista työryhmää

23.05.2008  |  Tiedote 82/2008

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi asetti 22.5.2008 aluehallinnon uudistamishankkeen (ALKU) edellyttämiä lainsäädännön muutoksia valmistelevan alatyöryhmän.

Hankkeen ohjausryhmä asetti lisäksi yksitoista muuta alatyöryhmää uudistushankkeen jatkovalmistelutyöhön.

Muut alatyöryhmät ovat:
- Aluehallinnon aluejakotyöryhmä,
- uuden aluehallinnon organisaatio-, ohjaus- ja tuottavuustyöryhmä,
- uuden aluehallinnon henkilöstötyöryhmä
- uuden aluehallinnon taloustyöryhmä,
- uuden aluehallinnon palvelurakenteen kehittämistyöryhmä,
- aluehallinnosta paikallishallintoon siirrettäviä tehtäviä selvittävä työryhmä,
- keskushallinnosta aluehallintoon siirrettäviä tehtäviä selvittävä työryhmä,
- uuden aluehallinnon Ahvenanmaa -työryhmä,
- Metsäkeskusten integroimista muuhun aluehallintoon valmisteleva työryhmä,
- uuden aluehallinnon viestintätyöryhmä ja
- uuden aluehallinnon tietojärjestelmätyöryhmä.

Alatyöryhmissä on ministeriöiden, muun keskushallinnon ja aluehallintoviranomaisten edustajia. Kaikissa alatyöryhmissä on henkilöstöjärjestöjen edustus. Alatyöryhmissä mukana olevien edustajien lukumäärä on yhteensä noin 250. Alatyöryhmien työtä ohjaa hankkeen ohjausryhmä ja koordinoi hankkeen valmisteluryhmä. Alatyöryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään.

 Alatyöryhmien asettamisen yhteydessä päätettiin myös hankkeen valmisteluryhmän toimeksiannon uudistamisesta ja sen kokoonpanon täydentämisestä. Valmisteluryhmän tehtävänä hankkeen jatkovalmistelussa on huolehtia väliraportin ja hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmän päätöskokonaisuuden toteutumisesta kiinnittäen huomiota alatyöryhmien työn keskinäiseen yhteensopivuuteen, maakunnan liittojen ja valtion aluehallintoviranomaisten suhteen järjestämiseen sekä valtion aluehallintoviranomaisten keskinäisen yhteistyön järjestämiseen. Valmisteluryhmään tullaan nimeämään aikaisemmin nimettyjen jäsenten lisäksi alueellisten ympäristökeskusten, ympäristölupavirastojen, tiehallinnon ja työsuojelupiirien edustajat.

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä päätti ALKU-hankkeen jatkovalmistelusta 8.5.2008 kokouksessaan. Valmistelua jatketaan maaliskuun lopussa valmistuneen väliraportin ehdotusten pohjalta niitä muuttaen, tarkentaen ja täydentäen ministerityöryhmän päätöksen mukaisesti. Valtion aluehallinnon tehtävät järjestetään kahden uuden viranomaisen pohjalle, joihin kootaan ja uudelleen organisoidaan valtion nykyisten kuuden viranomaisen (lääninhallitukset, työvoima- ja elinkeinokeskukset, alueelliset ympäristökeskukset, ympäristölupavirastot, työsuojelupiirit ja tiepiirit) tehtävät. ALKU-hankkeen tavoitteena on kansalais- ja asiakaslähtöisesti, tuloksellisesti ja tehokkaasti toimiva aluehallinto.

Uudistukset tulevat hallitusohjelman mukaisesti voimaan vuonna 2010.

Lisätietoja: Valtiosihteeri Timo Reina, puh. 0500 805 158, ylijohtaja Silja Hiironniemi, puh. 040 527 9912 tai pääsihteeri Tapio Välinoro, puh. 0500 677 285.

Lisätietoja ALKU-hankkeesta: www.vm.fi/alku

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi