Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Tiedotteet, puheet ja uutiskirjeet / Tiedotteet / Heinäluoma tyytyväinen maaseuturahoituksen sopuun

Heinäluoma tyytyväinen maaseuturahoituksen sopuun

03.08.2006  |  Tiedote 81/2006

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on tyytyväinen maatalouden EU-ohjelmista saavutettuun sopuun. Tehty ratkaisu merkitsee reilua vastaantuloa viljelijöille.

Ratkaisu toteuttaa keskeiset tavoitteet: veronmaksajien lisämenot pysyvät kohtuullisina ja tuki ohjataan suoraan viljelijöille. Uutta maatalousbyrokratiaa ei tarvita, eikä konsulttien armeijaa kasvateta. Valtion kokonaiskustannuksiin tulee vaikuttamaan se, kuinka ohjelman toteutuksessa onnistutaan ja kuinka laajaa ympäristötuen käyttö tulee olemaan.

Heinäluoma on erityisen tyytyväinen siihen, että ohjelma parantaa ympäristön ja eläinten suojelua. Uudet toimenpiteet vähentävät entistä tehokkaammin lannoitteiden ravinnekuormitusta pohjavesiin, sisävesistöihin ja merialueelle. Erityisesti Suomenlahden, Saaristomeren ja Selkämeren valuma-alueiden päästöt vähenevät. Eläinten hyvinvointiin tulee huomattavia lisäpanostuksia, jotka vastaavat eläinten suojelulle nykyaikana asetettuja tavoitteita.

Saavutettu tulos on myönteinen maataloudelle. Se on veronmaksajien kannalta kohtuullinen ja vahvistaa hallitusyhteistyötä. Neuvottelujen kautta voidaan vaikeistakin asioista saavuttaa yhteisymmärrys.

Kieliversiot

Sivu tulostettavassa muodossa

Lähetä linkki
X
 

Lähetä vm.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän vm.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi