Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu

Ajankohtaista

Lausuntoyhteenveto metropolityöryhmän väliraportista valmistui

15.08.2014

Metropolilainsäädäntöä valmistelevan työryhmän väliraportti julkaistiin 1. huhtikuuta. Väliraportista pyydettiin lausuntoja 4. heinäkuuta mennessä. Lausuntoja annettiin yhteensä 82.

Lue lisää

Raportti: Venäjä-pakotteiden ja vastapakotteiden taloudellisten vaikutusten arvioidaan jäävän vähäisiksi

Vaikka EU:n ja joidenkin muiden maiden rajoittavilla toimenpiteillä ja Venäjän tuontikiellolla on merkittäviä vaikutuksia eräiden yritysten ja sektoreiden näkymiin, niiden suorat vaikutukset Venäjän ja sen kauppakumppaneiden kokonaistaloudelliseen aktiviteettiin ovat kuitenkin vähäisiä, arvioidaan tänään hallitukselle luovutetussa raportissa.

Tiedote valtioneuvoston kanslian sivuilla

Raportti

***

Valtiovarainministeriö julkaisi vuoden 2015 talousarvioehdotuksesta korjatun version verkkosivuillaan 7.8.2014 klo 17.15.

Valtiovarainministeriön ehdotus vuoden 2015 talousarvioksi 

***

Helsingin seudun ja valtion neuvottelut asuntotuotannon sekä infrastruktuurihankkeiden edistämisestä etenevät – sopimus kunnille hyväksyttäväksi

Helsingin seudun ja valtion välillä neuvottelut suurten infrastruktuurihankkeiden tukemisesta ja asuntotuotannon edistämisestä ovat edenneet suunnitellun aikataulun mukaisesti. Neuvotteluryhmä on päässyt neuvottelutulokseen tavoitteesta vauhdittaa kaavoitusta ja lisätä tonttitarjontaa Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden ja Pisararadan rahoituksen edellytyksenä.

Tiedote ympäristöministeriön sivuilla

***

Rakenneuudistus

Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman linjaukset ja materiaalit ovat luettavissa osoitteessa valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus.

***

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Katso myös www.valtioneuvosto.fi

Ajankohtaisia julkaisuja

***
Talousarvioesitys 2015
5.-6.8. VM:n sisäinen budjettikäsittely
7.8. valtiovarainministeriön esitys julkaistaan verkossa
13.-14.8. ministeriöiden ja VM:n väliset talousarvioneuvottelut
27.-28.8. hallituksen talousarvioneuvottelu (budjettiriihi)
15.9. talousarvioesityksen käsittely valtioneuvostossa, julkaisu verkossa, taloudellinen katsaus julkistetaan

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi