Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu

Ajankohtaista

Rahoitusvakausvirasto kerää maksuja vuonna 2015

30.01.2015

Vuoden 2015 alussa astui voimaan uusi luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten kriisinratkaisua koskeva lainsäädäntö. Se on osa pankkiunionin luomisen toista vaihetta.

Lue lisää

***

Keskustelutilaisuus: OECD ehkäisee veropohjan rapautumista

Teollisuusmaiden järjestö OECD laati yhdessä G20-valtioiden kanssa BEPS-toimintaohjelman, jolla pyritään estämään veropohjan rapautumista ja voitonsiirtoa.Valtiovarainministeriö järjestää hankkeesta yrityksille keskustelutilaisuuden maanantaina 23. helmikuuta kello 13.00–15.15.

Lue lisää keskustelutilaisuudesta

***

OHRA-loppuraportti julkaistu

Miten hallituksen politiikanteon vaikuttavuutta voitaisiin parantaa? Millaisia uudistuksia hallituksen strategiatyöskentely tarvitsee? Tulisiko yksityiskohtaisista hallitusohjelmista luopua? Muun muassa näitä kysymyksiä tarkastelee valtion ohjausjärjestelmän kehittämistarpeita selvittänyt hanke (ns. OHRA-hanke) loppuraportissaan.

Raportin luovutus- ja julkistustilaisuus järjestettiin perjantaina 9.1.2015.  Hankkeen loppuraportin luovuttivat pääministeri Alexander Stubbille hankkeen seurantaryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen valtioneuvoston kansliasta sekä varapuheenjohtaja, valtiosihteeri Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä. 

Päätöksistä muutoksiin, OHRA-raportti

Valtioneuvoston tiedote 

***

Taloudellinen katsaus, talvi 2014

Lue uusin katsaus

***
Valtiotyönantaja-verkkolehti

Joulukuun numerossa Valtiotyönantaja-verkkolehti keskittyy tarkastelemaan turvallisuusteemaa niin rakenteiden kuin arjen turvallisuudenkin kannalta.

Valtiotyönantaja 4/2014 (html5)

***
Valtiovarainministeriö teki arvion eläkesopimuksen vaikutuksista

Valtiovarainministeriö on arvioinut alustavasti työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman ehdotuksen mukaisen eläkeuudistuksen vaikutusta julkisen talouden kestävyyteen.

Alustava arvio eläkeuudistuksen vaikutuksista

***

Rakenneuudistus

Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman linjaukset ja materiaalit ovat luettavissa osoitteessa valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus.

***

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Katso myös www.valtioneuvosto.fi

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi